Categories
News

Styling for Myrorna 120 Year Anniversary

I made the styling for Myrornas campaign, celebrating 120 Years! My task was to mix several decades and let it be playful, happy and at the same present right now!

Idag startar second hand-aktören Myrorna sitt 120-årsjubileum. Det firas bland annat med ett upprop för att få fler att se fördelarna med second hand och våga sig in i butikerna.

22 % av svenskarna handlar aldrig second hand, och 60 % handlar bara någon gång per år eller mer sällan. Det visar en ny undersökning från Myrorna.

  • De flesta av oss har inga problem med att sova i begagnade lakan på hotell, men många kan inte tänka sig att använda en tröja som någon annan har burit. Det vill vi ändra på, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna.

Mycket har hänt sedan några damer på Östermalm startade den första Myrorna-butiken 1896, men grundtanken finns kvar; att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Idag har hållbart blivit stort och många lånar och byter istället för att köpa nytt. Samtidigt är konsumtionen hög och slit-och-släng-beteendet stort; svensken slänger 8 kilo textil i soporna varje år, och 7 av 10 använder bara hälften av kläderna i sin garderob.

Agency: Aoki
Client: Myrorna
Photo: Suzanne Elvi
Direction: Gorki Glaser-Müller
Styling: Pia Aleborg