Categories
News

Solo Exhibition at Röhsska

Kkonsthantverksstafett
28 mars – 19 april, Röhsska Museet, Göteborg.

Nu på lördag, den 28 mars kl. 13.00, tar smyckekonstnären Pia Aleborg över pinnen från keramikern Marianne Hallberg i Röhsska museets nya satsning, Konsthantverksstafetten.

Smyckena som visas kommer direkt från utställningar på Gallery Loupe i New York och Fashion and Textile Museum i London. De ingår i serien “In the Act” som Pia arbetat med sedan 2007. Hon har gått ut i ett villaområde och tittat på former och färger, men framförallt på hur det kan se ut på marken och i trädgårdar – konstruerad natur.

-Berätta mer Pia.

-Jag har tagit fasta på hur asfaltens lagningar och reparationer ser ut, på gräsmattornas löv och på pinnarna på gångvägen. Även om någon har försökt att få ordning så ser det ofta slarvigt ut. Eller kanske snarare omedelbart och direkt; som om någon bara velat “fixa till” det lite snabbt eftersom ingen kommer att lägga märke till det ändå. Men jag har sett det, och jag tycker att det omedelbara och opretentiösa uttrycket har en kvalitet som jag vill ta mig an och som jag tycker är rolig och snygg. Under arbetets gång har jag själv arbetat likt en asfaltläggare: snabbt, metodiskt, intuitivt och utan att lägga tillrätta för mycket. Jag har ofta låtit slumpen styra. Men, emellanåt har jag piffat till det lite likt en hemmafru som planterat ut en rosa perenn i sin rabatt! Det blir fint.

the Röhsska Museum.

3 replies on “Solo Exhibition at Röhsska”

I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any suggestions to help fix this problem?

Hello, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *